FANDOM


Tirant lo Blanch és un personatge real que va viure al Regne de Valência en el segle XV, Segle d'Or de les lletres valencianes. La seua vida i obres foren escrites en este segle mateix pel caricaturiste i escultor Joanot Martorell I de Gandia.

Vida Edit

El caballer Tirant que en veritat es deia José Luis, va viatjar a diversos països d'Uropa, escomençant per Ainglaterra i va'cabar n'Estambul. En l'Ainglaterra coneix En Guillermet de Varòic i se corre unes quantes juergues en ell, i d'esprés d'evangelitzar tot'Àfrica se'n va a fer-ho a Estambul en Plaerdemavida i Carmesina. Hi ha una pel·li porno del tema.

EtimologiaEdit

Hi ha qui escriu Blanc en ch i qui ho escriu només emb c. Des d'ací volem dixar molt clar què la única grafia que la ortografia roscana n'admet és Tirant lo Blanck.

NomenãesEdit

Segons conta la tradició, Don Quixot quan fa una purga de llibres en casa sewa, l'únic que salva de la crema de llibres és el Tirant. Hi han dos tesis q'expliquen açò. La primera diu que era el llibre on Quixot ne guardava els diners, i que per això no ho va cremar. L'ãtra n'assegura que això mai va ocòrrer i que en cap passatge de dit llibre es diu que no vaja a cremar el Tirant i que tot és una inventã de la Xéneralitat Valenciana pã guanyar diners per roialties.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori