FANDOM


Sant Bernat, nat a Carlet moro, recriat a Poblet i mort a Alzira cristià, diuen, pel seu germà. Hi ha qui diu que el germà el matà per por a que li llevara l'herència, cosa ben carletina. No matar, sinò renyir per les herències.

Soterrat vora riu i tret per Jaume I perquè els cristians tingueren un sant i s'assoraren bé a vora el Xúquer.

En l'Alqueria on va nàixer a Carlet han construit una ermita de set costats, on hi ha una xafada que diuen que és de Sant Bernat que un dia baixà i pegà un passseig. 

El dia 23 de juliol l'ermita és el centre de peregrinació de tot Carlet. S'esmorça, s'ou missa, es dina i es menja meló d'Alger. De matí es duen els òssos de Sant Bernat i les Germanetes del poble a l'ermita, i de vesprtada es tornen, perquè recorden els paratges de la seua infantesa. Però no sé si recordaran res, perquè en la seua època no hi havia tarongers ni caquisers, ni l'ermita de set costats.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori