FANDOM


«Phil de Vient és el reintèrpret de la tradició!»
-Peter Blespi

«És ell! És ell!!»
-El Pantera

Phil de Vient (pronunciat /fíl da vín/) és un cantan' belga d'origen alcoià... o un cantan' alcoià d'origen belga? Xei, és igual; el cas és que l'home va nàixer l'any 79 a la ciutat belga de Lieja, i des d'entonses no ha parat.

Vida Edit

Naixgut el dia 2 de novembre de 1979 a la capital europea del crimen de pare holandês i mare alcoiana, el xiquet va ser batejat com a Philbert de Vient. Ês seus pares es van conéixer en les festes del mig any d'Alcoi en ês anys 70: es suposa que son pare va quidra' l'atenció de sa mare amb l'expressió «Please, play!», que més tard serviria pâ bateja' el combinat de cafê-licor amb Coca-Loca.

Cantan' belga d'origen alcoià? Edit

Des de ben xicotet, Philiu -que és com el quidra sa mare- ja començava a mostra' cert interés per la música, escoltan' a tot' hora ês discos d'Al Tall, Ràimon i Ovidi Montllor que tenia sa mare: mogut per l'estima a la (in)cultura valenciana, arribà a funda' una colla de tabalet i murga -del qual era l'únic integran'- i un grup de danses (valencianes) -junt amb sa mare, qu'era la cantãora- a la seua ciutat natal. Ês dos projectes fracasaren de manera sonâ: l'un, per la nul·la predisposició dês belgues a qu'ês donen la murga (i molt menos a aguanta' una nit d'albães); l'âtre, per diferències entre el cos de ball (ell) i la cantãora (sa mare). Això va fer qu'abandonara un tercer i definitiu projecte: la primera filâ de moros i cristians de Bèlgica.

Vist l'èxit, âs díhuit anys Philbert decidîx abandonar la seua Lieja natal i ana'-se'n a roda' pel món: a París va conéixer âs músics Tikis Mikis d'Atenes (guitarra i veus), Giorgio Fardo de Pisa (efectets) i Antoine-Clément de Lió (percussió), amb ês quals va forma' el conjun' La Bande Dessinée i arribaria a actua' a l'Olýmpia, entre molts âtres puestos...

Cantan' alcoià d'origen belga? Edit

L'any 2003, Arthur Caravan va conéixer al Phil (duran' la primera 'parició ressenyâ de les Mãedéus) i el va convidar' a a toca' al vent-i-tres aniversari de l'Escenari d'Alcoi...

Obra Edit

Poc es coneix (o res existîx) de la seua etapa pre-alcoiana; sin embargo, qâsi totes les seues actuacions més rellevants en territori valencià estan gravães en disco o en vídeo i, entr' elles, ês quatre aniversaris de l'Escenari:

Discografia Edit

Videografia Edit

Milacres Edit

Per la seua peculiar situació familiar (i l'haver naixgut a Bèlgica), Phil de Vient parla amb més o manco fluidés un bon grapat de dialectes: alcoià, alemà central, flamenc i való. Això fa qu'el seu aĉento en tots estos idiomes no acabe de ser del tot «pur», especialment el seu valencià: això tammé ha fet que, còm son pare, haja acabat inventan'-se algunes expressions úniques en la seua manera de parlar (l'Ortografia Roscana les definîx còm a phildevintães):

Vincles EditFrom Valenciclopèdia, a Wikia wiki.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori