FANDOMEl novelder és el dialecto més occidental de la llengua alacantina, parlat principalment al Reyne Rabûo de Novelda.

Història Edit

Fa uns quants anyets, ês noveldans -que són coneguts entr' ells com novelderos i pês pobles veïns com rabûos (pel rabo.. de porc, dirien ês seus detractors)-, amb l'ajûa dês mwnoveros, invadiren la región veina del Carxe en el reyne de Múrcia provocant un conflicte deplomàtic sense precedents del que ningu s'en-recorda ja, perô qu'estengué la llengua noveldera a esta regió; en ês últims temps, al Carxe s'ha desenrôllat un moviment seccesionista que defén qu'el carxel·lo és un idioma independient del noveldà/mwnoverí i qu'es parla des del temps dels íbers...

Característiques morfosintàctiques del noveldà Edit

Parlen un valencià fâcit de castellanismes:

  • encontra', mueble, niebla, sacà'...

Els encanta menja'-se ês lletres:

Pronúncien paraules a la catalana, segurament per influència de la Tevetrés:

Fan en femení tot lo referent a la menjâ:

Per últim, diuen «astò» en lloc d'«açò» i «açò» en lloc d'«això»; ês llinguistes no se posen d'acuerdo sobr' el motiu, perô parêx ser qu'és per fer la punyeta...From Valenciclopèdia, a Wikia wiki.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori