FANDOM


Les Normes del Puig són unes Normes fetes per la RACV abans d'existir com a tal, i âtres que no sabem qui són perô que recollien el sentir del Poble Valencià i que codifiquen la llengua valenciana. Estes s'unixen a les d'En Pompeig Fabra, l'AVL i l'Ortografia Roscana.

Evolució Edit

  • Les primeres que se feren tenien accents en la sílaba esdrúixola i l'aguda.

Un exemple d'escriptura en esta codificació seria:

Miquél Adlért i Nogueról es un escritór prolific valenciá, que mos vol salvár dels cataláns diables invassórs.

  • Endespués encâ mos liaren més perquè ja havíem de buscar si una paraula tenia paraules iguals que volgueren dir una âtra cosa, entonces porten accent agudes front a planes i esdruixoles, i esdruixoles contra planes. Un eixemple pràctic és la paraula fabrica. Si és passat seria fabricà, si és present fabrica i si és un lloc en s'hi fabriquen coses fàbrica. En les âtres paraules ja és una mica més complicat.

Un eixemple seria:

Miquel Adlert i Noguerol es un escritor prolific valencià de Valencia que de primeres escribia en catala*.

*És extrany que catala no porte accent quan se pot equivocar emb càtala de tastar una cosa. Recordem que en valencià de l'AVL seria cata-la pero encâ ells no ficaven guionets.


la copiâ Edit

Una oronella que estava lletraferida va dir que no anava a publicar res més en l'anarkia dominant i que o ficaven ordre o escrivien en Roscana Lingua, així que la RACV se fica mans a l'obra i copià les Normes de Castelló canviant el -tz per -s, i la -i en só consonàntic per -y. Això fou la Nova Normativa Valenciana. El google encâ i tot se creu que és català, perqé tots els que treballen en google són uns catalanistes que mos volen furtar el Micalet , la paella i les Falles.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori