FANDOM


Wiki Atenció atenció! Est' artícul està escrit en apitxat de l'Horta de Valência.
«Qui em manaria a mi clavar-me en estes coses... En lo tranquil que's viu sense bombes.»
(Sant Joan Fuster)


«Aquí en la Comunidad Valenciana somos españoles y odiamos los nacionalismos.»
(Nacionaliste əspañyoliste valencià en una demostració sui generis d'auto-odi)Aquell que pensa que la seua nació és lo millor de lo millor i qu'ha de ser ella la que decidixca quê és lo que vol fer i potenciar-la. El problema ara ve en definir nació, qu'això jo li'hu dixe a âtre.

Bàsicament n'hi ha tres tipos de nacionaliste:

- Nacionalista centralista: Pot ser de dos tipos:

  • Moderat: el que pensa que quanta menos diferència n'hi ha, més bonico és el món, i en tot cas, si n'hi ha diferències, en realitat son folklòriques, i qu'en realitat tots són de la nació que ell diu que són.
  • Radical: també conegut com nazionalista, és el que pensa que tots formem part d'una (la seua) nació "grande y libre".


- Nacionalista perifèric: També pot ser de dos tipos:

  • Moderat: el que pensa que no li donen tant com ell dóna (o viceversa pâls qui pensen malament i & segones), que li estan prenint el pèl i que vol tindre més poder de decisió, entre âtres coses pâ elegir a âtres que li prenguen el pèl igual, perô qu'almenys siguen els que ell hatxa eletxit.
  • Radical: també conegut com independentista o nacionanista, perquê, com el seu nom indica, preferix montar-s'heu a soletes, i només que se fa que palles mentals pensant qu'algun dia li dixaran ser independent. Si és capaç de montar un negoci de tot això, tammé se´l coneix com a fariseu.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori