FANDOM


Wiki Atenció atenció! Est' artícul està escrit en apitxat de l'Horta de Valência.«La viquipèdia no s'əntera: no saben si Pinoycaña és del Sud o de l'Oest! Tan listos que són...»
(Uno que no sap llegir)Una de les quatre divisions de la històrica comarca de L'Horta de Valência.

Resulta que com han vingut a viure una montonâ de persones d'un temps a esta part pâ'star i pastar propet de la capi (casal), pues han tingut qu'inventar-se esta història i partir la comarca en quatre, agarrant trossos indeseables d'âtres comarques com la Ribera. I en compte de posar-li el nom paregut a âtres comarques que tammé estan dalt, baix y'enmig (jo quê sé, pos per eixemple, L'Horta Alta, L'Horta Baixa i L'Hota Mitxana), pos s'han agarrat als punts cardinals que lis pareixen més bonicos.

A L'Horta Sud te trobes els siguients pobles: Paper de plata (Albal, en castenallo), Alfavar (Alfalfa, en castenallo), Benestufes (Vendestufas, en castenallo), Benipeste (Beniparrel, en castenallo), Cacarrotxa (Cacarroja, en castenallo), Llocnou o Poblenou de la Corona (Sitionuevo o Pueblonuevo de la Corona, en castenallo), Massacasa (Aúnhayterrenoedificable, en castenallo), Paiporta (Panypuerta, en castenallo), Setohuit (Selaví o Telaviv, en castenallo), Cãira (Silla, en castenallo), Picanorantanou (Alcácer, en castenallo) i Picarpedra (Picacién, en castenallo).

És una comarca on câ vegâ n'hi ha més sud i menos horta.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori