FANDOM


Iecla (en castellà Yecla) és un estat rodejat d'un altre que és Espanya. Dins el seu territori hi ha un enclau xicotiu de nom Raspai (El Carxe) on hom parla valencià. A la resta es parla el ieclà. Iecla no té port de mar per una raó de consulta d'un alcalde de la ciutat, d'això fa molt molt de temps, qui preguntà al poble reunit:_Ieclans (o fills de Iecla en la versió que em va ser contada), què preferiu port de mar o un parell de collites a l'aaaany? I tots a una veu, germans, varen respondre: _Va vinga va, un parell de collites a l'aaaany!(En ieclà: Puue! Po do cosesha a l'aanyo!) Vet ací perquè Iecla no té port de mar! Que si l'haurien volgut sens dubte l'haurien tingut, sinó temps al temps! Tampoc no tenen estació de tren perquè era de via estreta i la van tancar. Era la línia del tren "Txitxarra". Però potser tindran a més tard línia AVE. Iecla és molt important, per això tots els camins duun allí abans que a Roma.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori