FANDOM


Wiki Atenció atenció! Est' artícul està escrit en alacantí finestrí.

«De Finestrat, ni home, ni dona, ni gos, ni gat»
(popular i trâsferible)

«Finestrat, l'ənderrocat»
(popular i trâsferible)


Finestrat (tammé conegut internacionalment com Finescrack, Finestreet o Finesfuck) és una pedania de Benidorm situâ entre les serres de Cortina, Orxeta, el Puig Campana i Castellets de la quê li agrâ bacinejar a to' lo món.

Finestrat vis' des de fora Edit

Finestrat és un poble de contradiccions, com denota la tradició popular en totes les seues vertients: segons la tele, Finestrat està «entre los diez pueblos más ricos de España»; segons els que veuen la tele dels pobles del costat, «París, Nova York, Finestrat», i ho repetîxen durant sigles una i 'âtra volta els dessûstanciats i envejosos veïns en vôre qu'és l'únic poble 'n creiximen' sostenible de deveres i l'únic poble de la Marina seguidor botifler incondicional del borbó Felipe 5º a la Guerra de Suĉessió: a vôre qui dóna més...

Finestrat vis' des de dins Edit

Finestrat(ventanado en castañol) tammé és un poble extremadament obert convertit n'una les atraccions més divertîes del Terra Mítica: ês seus habitants caminen del rəvés i repetîxen en la seua llengua vernàcula frases com:

  • «Mô n'haurem fet cen'»
  • «Ieee!!! Molts sou!? Que n'hi ha pa tots!»
  • «Jo no sé quê pal·leu, perô a mi lo qu'em mol·la 'la fal·lopa»
  • «Fuig, fuig, fuig: fãena, fuig; caldero, vine»

Els turistes, eufòrics de tanta espontaneïtat, aplaudîxen, tiren flors i mostren la seua satisfacció absoluta.

Vincles forasters Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori