FANDOM


Wiki Atenció atenció! Est' artícul està escrit en apitxat de l'Horta de Valência.Este és un tema molt controvertit.

N'hi ha qui diu que Sant Rock era un sant al que no li agradava massa fer fãena, i quan la txent əscomençà a nomenar-lo com "el gos de Sant Rock", als quefes de l'església no'ls va paréixer molt bé i s'inventaren la figura d'un gos pâ que l'acompanyara sempre i lliurar a Sant Rock del Sant Benito, que es veu que era un sant que tammé li tenia mania.

N'hi ha qui diu que no, que tenia un gos de veres, i que quan el sant va'star maralt li portava trossos de pa (busqueu per internet, que no m'heu invente), lo qu'els relaciona directament & el poble de Pa-i-porta, on el sant és el patró, i al gos li dediquen una festa'l dia següent al del sant, el 17 d'Agost.

Bernat & Baldoví és dels que creia qu'el gos va'xistir, i va'rreplegar una anècdota vital d'este personatxe animal en estos versos:

"Estant el profeta Enoc

parlant en lo rei Saül,

el gos pelut de Sant Rock

li pegà un mos en lo cul."

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori