FANDOM


El concepte de centralisme barceloní prové de Centralisme i Barceloní. L'origen del qual prové de molt lluny, el segle XIX, quan els pagesos lliures de Lleida van marxar de turisme a Barcelona i allà s'hi quedaren per sempre.

Tot i que no hi ha una definició universal, n'he trobat dues de força interessants:

  • Invent sociològic creat per un exèrcit de convergents, amb intencions polítiques. Com es pot entendre, estem parlant de l'objectiu de tot polític: perdre les eleccions perquè el país rutlli d'una vegada. El prestigiós José Montilla és el creador d'aquest concepte.
  • Realitat social que estem intentant canviar. Frase que exemplifica la definició feta pels multiculturals, o multiculturetes,
  • Realitat o ficció, aquesta és la qüestió. Frase de José Cella.
  • Forma d'esclavitud del poble català envers els burgesos semi-progressistes de Barcelona. Frase formulada per mi mateix (buscar: "jgo")

Comparació amb altres tipus de centralismeEdit

Semblances amb el centralisme madrilenyEdit

Un és de Madrid i l'altre de Barcelona.

Diferències amb el centralisme madrilenyEdit

Que els madrilenys encara són més --centristes-- centralistes.

Difusió del concepteEdit

Quan Pujol I, Rei de la Corona de Barcelona (i la resta), va dir: "aquests socialistes tot ho volen pels seus feus a l'Àrea Metropoliticana de Barcelona, mentrestant jo tampoc faig res".

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori