FANDOM


Poble molt bonico del medievo que fon capital del Comtat d'Empúries i tenen una iglesia que volien que fora catedral. Val a dir que un dels arrereagüelos del que açò escriu hi va nâixer. An el temps se'n va anar pacavall i és tota una altra història que ara no ve a qüento. Dins el seu terme, ocupant el que antes eren marjals que allí li diuen aiguamolls, hi ha l'estropiçio d'Empuriabrava que ve a ser com un Port Saplaya però a lo gran (allà ho fon tot alo gran), per on entra una cantitat de costo i altres productes sense tributar que és lògich que en pillen a carretaes al pas fronterer de La Jonquera, anant els pillats al talego de Figueres si els ha pillat la Guardia Civil o els Mossos del Saura o al de Perpinyà si els pillaors són els PAF.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori