FANDOM


«Benifaió, corral de vaques»
(dita popular 'mussafina)


Benifaió és un poble de la Ribera Alta del Xúquer, conegut per la seua 'portació a la curtura valenciana: igual te monta genialitats com la primera trobâ d'escoles en valencià com te passa a la història com el primer poble de to' lo regne en tindre un alcalde d'Unió Valenciana, Choví (el del mortero).

En 'ixa legislatura se feren grans accions per a enaltir la literatura valenciana, tals com canviar el nom de la plaça 'l poble de Plaça del País Valencià (en català ne l'original) a Plaça del Progrés (en valencià ne l'original); traduïr el nom de l'Avinguda de la Caixa d'Estalvis (en català ne l'original) pel de Caixa d'Aforros (en gallego ne l'original); o reescriure el nom del poble, Benifayo (sic), en ortografia no roscana.

'Âtre moment molt important pâl poble fou quan, més avant i amb 'âtre alcalde, se plenà tot el poble amb rotondes (que se coneix qu'eren més barates de montar qu'els semàforos).

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori