FANDOM


A la ciutat d'Elx hi ha un parell d'autòmats establerts de molt antic en llur torre al costat de la façana principal del "Hôtel de Ville". El més grandet es diu Calendures i si no recordo malament toca amb un estri (martell o així) la campana qui fa sonar les hores. El petit, Calenduretes, toca els quarts en la seva campaneta. A Villena (Marquesat poderós de Castella), hi hagué un monstret també establert en la seva pròpia torreta, dedicat al mateix menester.Fins i tot obria sa porta qual cucut metamorfosejat. El seu nom era "El Orejón de Villena". Desapareguts Orejón, torreta, porteta i muralleta. A Cabdet, en el campanar de l'església principal hi hagué un altre autòmat, una mona (no sé si de pasqües a rams), que tenia per ofici el mateix que aquells personatges d'Elx i Villena. Desaparegut. D'això ha quedat una estrofeta que diu així, en castellà: En Elche está Calendures/ En Villena el Orejón/ Y en Caudet está la Mona/ asentá en el reloj.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori