FANDOM


El € (€ú#ö ne l'original en indoeuropeu), és la actual moneda oficial de la Unió Eurofea i dês països del voltant. Tot i això encâ queda un reducte on uns bretons ressisteixen la seua aplicació.


Història Edit

L'€ fon inventat p'El Cortinglès, que volgué fer la campanya d'Agost i va decidir canviar la moneda en ple Nadal. Açò feu que la gent estiguera molt contenta per que totes les monedes britllaven. L'alegria (€ú#öûphòriâ /euroefòria/ ne l'original en indoeuropeu) s'acabà quan la gent s'adonà de que les monedetes d'1, 2 i 5 cèntims s'ennegrien al tocar-les.

Monedes i bitllets Edit

Taula d'equivalêncies
euro pessetes
1 166.386
2 150.386
3 200
6 600
1000 100.000
3000 300.000
1milió 100milion de pessetes
Font: informació treta de l'Eurobanc


Hi han monedes d'1, 2 i 5 cèntims, que en Espanya porten a la Catedral de Santiac. De 50 i 20 cèntims que porten a Cervantes, un mediocre escritor en castenallo autor d'obres poc conegudes com Las ingeniosas aventuras del hidalgo Tirante y su ayudante Curial y Golfa en Valencià Idioma Lo Quixot.

Les monedes d'un i dos euros fiquen el retrat que li feren al rei quan anava a la mili.

Els bitllets són molt originals i tenen unes portetes a un costat tancâes pâ que no entre ni El Tato i ventanetes a l'atre costat tammé tancâes pa que no faça fred.


La llegenda del bitllet morat Edit

Segons fonts oficials, l'eurobanc hauria emès tammé bitllets de 500 €, tot i això com que ningú no'ls ha vist se'ls presupon una peça de mafiosos i camellos coleccionista i se creu que per això no se veuen molts.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori