FANDOM


La ñ o enye segons la Loca Acadèmia de Cultura Valenciana és una lletra del alfabet ejpañóh i galego-portugués creada per afavorir la conquista del món.

La seua historiaEdit

La "ñ" es una lletra molt separatista. Del principi dels temps, totes les lletres han viviu en pau i armonia... davo, un dia, la "n" tingué un fill no deseat. Aquest fill va ser desterrat a altres lars... pera ser adoptat per la llengua espanyola

Les aventures de "ñ"Edit

Una vegada va ser desterrada, fou anant caminant per un muntó de alfabets... va anar al mas important (desgraciadament, el swahili). No el varen acollir. Anava de alfabet en alfabet quan de pront, va a ver el valencìà!!!

El valencià era una llengua jove, senzilla, no es buscava problemes amb ningú... en un principi varen aceptar a "ñ", pero un dia "ñ" va badallarse amb "ç"... y "ñ" fou expulsada, n i y volgueren barallar-se pel puesto pero Xavier Casp digué que no fea falta, que les dos juntes feien el só i ja està.

Ara, solament a sigut aceptada pel castellà, el qual la ha posat com a estendart de la sewa llengua.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori